Recept za slasten zelenjavni kari

Kari z žgačkljivimi začimbami predrami vse naše čute. Sledite spodnjim navodilom in se prepričajte, da je priprava te slastne zelenjavne jedi, v katero lahko vključite zelenjavo po lastni želji (poleg bučk lahko v curry ‘vržemo’ tudi jajčevce, papriko, brokoli, cvetačo, …), povsem preprosta!

Za kari iz bučk in čičerike potrebujemo:

olje

1,5 žlice curryjeve paste

1/2 velike čebule

1 steblo limonske trave

1/2 kg bučk (po želji lahko v curry ‘vržemo’ tudi jajčevce, papriko, brokoli, cvetačo, …)

200 ml zelenjavne jušne osnove

pločevinko kokosovega mleka

1/2 pločevinke čičerike

1/2 pločevinke leče

nekaj češnjevcev za dekoracijo

Navodila za pripravo:

Bučke operemo in narežemo na kocke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Čičeriko speremo in odcedimo. Limonsko travo operemo in narežemo na trakce. V veliki ponvi na nekaj žlicah olja prepražimo čebulo, curryjevo pasto in limonsko travo. Dodamo bučke in dobro premešamo. Pražimo dve minuti, nato prilijemo jušno osnovo in kokosovo mleko. Ko zavre, dodamo čičeriko in lečo ter znižamo ogenj. Po okusu solimo in kuhamo še približno 10 minut. Curry postrežemo z rižem oziroma kruhom naan.

V. J.

Foto: Unsplash/Frank Holleman

Pečena buča z žitom in zelenjavo

Pečena buča z žitom in zelenjavo je odlična izbira za jesenske dni, ko hrepenimo po toplih, hranljivih jedeh. Ta jed ne le da očara s...

Vse, kar še ne veste o priljubljenem jutranjem napitku

Kavoljubi, pozor! To so presenetljiva dejstva o kavi, ki jih morate vedeti, če si začetka dneva ne predstavljate brez vsaj ene popite skodelice dišeče...

Omamno kremna juha iz sladkega krompirja s kokosom

Kmalu bo v naših kuhinjah zadišalo po omamnih jesenskih dobrotah.  Za prihajajoči čas smo vam tokrat pripravili slasten recept za izvrstno okusno juho s sladkim...