Kari z žgačkljivimi začimbami predrami vse naše čute. Sledite spodnjim navodilom in se prepričajte, da je priprava te slastne zelenjavne jedi, v katero lahko vključite zelenjavo po lastni želji (poleg bučk lahko v curry ‘vržemo’ tudi jajčevce, papriko, brokoli, cvetačo, …), povsem preprosta!
Za kari iz bučk in čičerike potrebujemo:
olje
1,5 žlice curryjeve paste
1/2 velike čebule
1 steblo limonske trave
1/2 kg bučk (po želji lahko v curry ‘vržemo’ tudi jajčevce, papriko, brokoli, cvetačo, …)
200 ml zelenjavne jušne osnove
pločevinko kokosovega mleka
1/2 pločevinke čičerike
1/2 pločevinke leče
nekaj češnjevcev za dekoracijo
Navodila za pripravo:
Bučke operemo in narežemo na kocke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Čičeriko speremo in odcedimo. Limonsko travo operemo in narežemo na trakce. V veliki ponvi na nekaj žlicah olja prepražimo čebulo, curryjevo pasto in limonsko travo. Dodamo bučke in dobro premešamo. Pražimo dve minuti, nato prilijemo jušno osnovo in kokosovo mleko. Ko zavre, dodamo čičeriko in lečo ter znižamo ogenj. Po okusu solimo in kuhamo še približno 10 minut. Curry postrežemo z rižem oziroma kruhom naan.
V. J.
Foto: Unsplash/Frank Holleman