Recept za slasten zelenjavni kari

Kari z žgačkljivimi začimbami predrami vse naše čute. Sledite spodnjim navodilom in se prepričajte, da je priprava te slastne zelenjavne jedi, v katero lahko vključite zelenjavo po lastni želji (poleg bučk lahko v curry ‘vržemo’ tudi jajčevce, papriko, brokoli, cvetačo, …), povsem preprosta!

Za kari iz bučk in čičerike potrebujemo:

olje

1,5 žlice curryjeve paste

1/2 velike čebule

1 steblo limonske trave

1/2 kg bučk (po želji lahko v curry ‘vržemo’ tudi jajčevce, papriko, brokoli, cvetačo, …)

200 ml zelenjavne jušne osnove

pločevinko kokosovega mleka

1/2 pločevinke čičerike

1/2 pločevinke leče

nekaj češnjevcev za dekoracijo

Navodila za pripravo:

Bučke operemo in narežemo na kocke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Čičeriko speremo in odcedimo. Limonsko travo operemo in narežemo na trakce. V veliki ponvi na nekaj žlicah olja prepražimo čebulo, curryjevo pasto in limonsko travo. Dodamo bučke in dobro premešamo. Pražimo dve minuti, nato prilijemo jušno osnovo in kokosovo mleko. Ko zavre, dodamo čičeriko in lečo ter znižamo ogenj. Po okusu solimo in kuhamo še približno 10 minut. Curry postrežemo z rižem oziroma kruhom naan.

V. J.

Foto: Unsplash/Frank Holleman

Pisani “buffalo” piščančji takosi

“Buffalo” piščančji takosi so polni okusa in popolnoma enostavni za pripravo. Z njimi boste navdušili vse za domačo mizo, veseli pa jih bodo tudi...

Kako pripraviti odlično poširano jajce

Poširano jajce se morda zdi kot kuharska veščina za profesionalce, vendar z našimi preprostimi koraki lahko tudi vi doma pripravite popolno poširano jajce. Ne...

Recept za lahek jogurtov kolač z borovnicami

Končno je tukaj vikend, ko si lahko vzamemo nekaj časa samo zase. Poleg joge in meditacije je sproščujoča tudi peka, ki je spomladi zaradi...