Top spomladanski recept: Špargljeva juha s špinačo

Šparglji vsekakor sodijo med našo najljubšo hrano. In tukaj je pomlad, ko lahko ustvarjamo tudi s svežimi. Pa poglejmo, kaj lahko iz špargljev pripravimo danes …

Šparglji že od nekdaj veljajo za zdravo živilo. Mlade poganjke, bogate z vitamini in minerali, cenimo, ker znižujejo holesterol in krvni tlak, krepijo stene žil, ščitijo jetra, pomagajo pri težavah z mehurjem in ledvicami ter blažijo menstrualne krče. Pravo super živilo lahko pripravimo na več načinov, nam pa se spomladi najbolj prileže okusna in zdrava špargljeva juha.

Za slastno špargljevo juho potrebujemo:

25g masla

nekaj žlic olivnega olja

350g špargljev

1 čebula, nasekljana

2 stroka česna, nasekljana

vrečka sveže špinače

700ml zelenjavne osnove za juho

kruh za prilogo

Priprava:

V veliki ponvi stopimo maslo in na njem podušimo vršičke špargljev, dokler se ne omehčajo. Zmehčane stresemo na krožnik in v ponev stresemo čebulo, kolutke špargljev in česen. Premešamo in dušimo od 5 do 10 minut. Nato dodamo špinačo, jušno osnovo in kuhamo do vretja. Odstavimo in zmes zmešamo s paličnim mešalnikom. Prelijemo v globoke krožnike in potresemo z vršički. Postrežemo z rustikalnim kruhom in po želji pokapamo z olivnim oljem.

V. J.

Foto: Unsplash/Megan Bucknall

Recept za lahek jogurtov kolač z borovnicami

Končno je tukaj vikend, ko si lahko vzamemo nekaj časa samo zase. Poleg joge in meditacije je sproščujoča tudi peka, ki je spomladi zaradi...

Spomladanski recept: Slastna pasta primavera s šparglji

Pasta primavera je zdrava jed, ki premami z zelenimi odtenki in omamnim okusom naše najljubše spomladanske zelenjave. V kolikor vam ne uspe najti svežih...

Naravno barvanje pirhov z rastlinskimi barvami

Če si letos želite veliko noč obarvati bolj naravno, ustvarjalno in prijazno do okolja, vas vabimo, da poskusite barvanje pirhov z rastlinskimi barvami. Končni...