Za poletne dni, ko se na nebo prikradejo sivi oblaki, so testenine, ki nam z energičnim okusom in vibrantnim videzom podarijo nov poletni zagon, odlična izbira za kosilo.
Za pripravo te enostavne poletne jedi potrebujemo manj kot 30 minut in le nekaj sestavin:
250 g testenin po želji
2 žlici olivnega olja
3 nasekljane stroke česna
2 posušena čilija (po izbiri)
200 ml belega vina (po izbiri)
4 skodelice na kocke narezanih svežih paradižnikov
200 g kozic
½ skodelice nadrobljenega sira feta
¼ skodelice nasekljanega svežega peteršilja
sol in poper po okusu.
Navodila za pripravo:
Testenine skuhamo po navodilih in v kuhane zlijemo prvo žlico olivnega olja. Dobro premešamo in postavimo na stran. Drugo žlico olja segrejemo v ponvi in na njem prepražimo česen in čilije. Dodamo kozice, premešamo in zalijemo z vinom. Dodamo paradižnike in premešamo. Po približno petih minutah dodamo feta sir in peteršilj ter po okusu začinimo s soljo in poprom. Dušimo še približno 3 minute, v omako primešamo testenine in postrežemo. Dober tek!
V.J.
Foto: Pexels/Marios Gkortsilas