Če obožujete falafel in bi ga v zdravi obliki radi pripravili tudi doma, preverite recept za čičerikine polpetke, ki jih lahko po izbiri jeste v kombinaciji s kruhom, krompirjem, kuskusom ali zgolj solato. Kot vam srce poželi!
Sestavine:
400g kuhane čičerike
sok polovice limone
pol pesti koriandra, nasekljanega
1 jajce
poper
sol
100g drobtin
1/2 čebule, nasekljane
1 žlica olivnega olja
Priprava:
V posodo stresemo čičeriko, limonin sok, poper, sol, polovico koriandra in jajce ter dobro zmiksamo. Dodamo 80g drobtin in polovico nasekljane čebule. Ponovno dobro premešamo in iz dobljene mase oblikujemo štiri polpetke (ali več, če želimo manjše polpetke) in jih povaljamo v preostanku drobtin. Pustimo stati za 10 minut in medtem v ponvi segrejemo olje. Na segretem olju polpetke z obeh straneh ocvremo. Vsako stran pečemo vsaj 4 minute in pazimo, da ogenj ni prevroč. Zlato rumene polpetke položimo na krožnik in dekoriramo po lastni želji. Dober tek!
V. J.
Foto: Unsplash/Ludovic Avice