Za vas smo pripravili preprost, a omamen recept za pravi francoski čokoladni mousse. Sladico priporočamo za takrat, ko vam zmanjkuje časa, pa bi vseeno radi navdušili goste.
Sestavine:
1 vaniljev sladkor
1 žlica masla
6 jajc (ločimo)
1 žlička soli
20 dag jedilne čokolade
2 žlici rjavega sladkorja
Navodila za pripravo:
Jedilno čokolado nalomite in ji dodajte maslo. Vse skupaj stopite na pari in ugasnite ogenj. Počasi dodajajte rjavi sladkor, dokler se ne stopi. Ločite rumenjake od beljakov in rumenjake stepite z vaniljevim sladkorjem. Nato jih vmešajte v čokoladno zmes. Beljake s ščepcem soli stepite v čvrst sneg, nato jih, žlico za žlico, počasi s kuhalnico dodajajte čokoladni zmesi. Mešajte počasi, ker morajo nastati mehurčki, ki bodo moussu dali rahlost. Mousse naložite v lepe skodelice, ter ga postavite v hladilnik, da se strdi. Veselo sladkanje!
V.J.
Foto: Pexels/Eva Bronzini