S hladnejšim zimskim vremenom pride želja po udobju, počivanju in … vroči čokoladi, ki je tako slastna, kot bi jo pripravili v vašem najljubšem lokalu. Sledite našim navodilom in se naučite skuhati odlično vročo čokolado, s katero boste lahko pozimi razvajali svoje najdražje!
Za božansko vročo čokolado potrebujete:
1 l mleka (lahko tudi rastlinskega, nam najbolj prija mandljevo)
100 g temne čokolade
1 vrečko čokoladnega pudinga
1/2 čajne žličke stevie.
Navodilo za pripravo:
Čokoladni puding in stevio zmešamo z malo hladnega mleka. Mleko zavremo in odstavimo, nato vanj zamešamo pripravljeno zmes in koščke temne čokolade. Ponovno pristavimo in med kuhanjem pridno mešamo. Po treh minutah ostavimo in gladko zmes prelijemo v servirne skodelice. Vročo čokolado lahko po želji začinimo s ščepcem cimeta, soli, čilija …, in potresemo s sladkornimi penicami, lešniki…
V. J.
V. J.
Foto: Pexels/Karolina Grabowska