3 triki, s katerimi ohranimo svežino avokada

Če tako kot mi obožujete avokado, vas zagotovo zanima, kako ohranimo njegovo svežino. Da polovičke avokadov, ki ponavadi ostanejo po uživanju te kremaste poslastice – včasih enostavno ne moremo pojesti celega – nikoli več ne bodo porjavele, uporabite te tri trike:

1. Čebula

Polovičko položite poleg nasekljane čebule. Žveplova spojina, zaradi katere jokamo, ko režemo čebulo, bo pripomogla k temu, da avokado ne bo porjavel.

2. Olivno olje

Polovičko premažite z olivnim oljem in jo položite v hladilnik. Ja, tako preprosto!

3. Limonin sok

Polovičko premažite z limoninim sokom in jo zavijte v plastično folijo. Limona bo preprečila oksidacijo in ohranila zelen videz avokada!

V. J.

Foto: Pexels/ready made

Recept za odlične pustne krofe

Zakaj se ne bi za letošnjega pusta preizkusile v kuhinji in spekle domače pustne krofe, ki bodo slastni prav tako, kot če bi jih...

Kako pripraviti odlično poširano jajce

Poširano jajce se morda zdi kot kuharska veščina za profesionalce, vendar z našimi preprostimi koraki lahko tudi vi doma pripravite popolno poširano jajce. Ne...

Korenčkova juha s kokosovim mlekom

V hladnih zimskih dneh, ko si zaželimo nekaj toplega in prijetno dišečega, ni lepšega kot skleda bogate, kremaste juhe. Tokrat smo pripravili recept za...