3 triki, s katerimi ohranimo svežino avokada

Če tako kot mi obožujete avokado, vas zagotovo zanima, kako ohranimo njegovo svežino. Da polovičke avokadov, ki ponavadi ostanejo po uživanju te kremaste poslastice – včasih enostavno ne moremo pojesti celega – nikoli več ne bodo porjavele, uporabite te tri trike:

1. Čebula

Polovičko položite poleg nasekljane čebule. Žveplova spojina, zaradi katere jokamo, ko režemo čebulo, bo pripomogla k temu, da avokado ne bo porjavel.

2. Olivno olje

Polovičko premažite z olivnim oljem in jo položite v hladilnik. Ja, tako preprosto!

3. Limonin sok

Polovičko premažite z limoninim sokom in jo zavijte v plastično folijo. Limona bo preprečila oksidacijo in ohranila zelen videz avokada!

V. J.

Foto: Pexels/ready made

Pečena buča z žitom in zelenjavo

Pečena buča z žitom in zelenjavo je odlična izbira za jesenske dni, ko hrepenimo po toplih, hranljivih jedeh. Ta jed ne le da očara s...

Vse, kar še ne veste o priljubljenem jutranjem napitku

Kavoljubi, pozor! To so presenetljiva dejstva o kavi, ki jih morate vedeti, če si začetka dneva ne predstavljate brez vsaj ene popite skodelice dišeče...

Omamno kremna juha iz sladkega krompirja s kokosom

Kmalu bo v naših kuhinjah zadišalo po omamnih jesenskih dobrotah.  Za prihajajoči čas smo vam tokrat pripravili slasten recept za izvrstno okusno juho s sladkim...