Nova kulinarična zgodba v središču Ljubljane

V središču Ljubljane, v Knafljevem prehodu, je odprla svoja vrata restavracija Ljubljančanka, ki prinaša pristne okuse slovenske domače kuhinje. V času, ko mestno jedro ponuja predvsem mednarodne kuhinje, Ljubljančanka ponuja nekaj, kar mnogi pogrešajo – okuse domačnosti.

Pot od Slovenske Hiše do Ljubljančanke

Zgodba Ljubljančanke se je začela leta 2015 s Slovensko Hišo, kjer so dokazali, da je slovenska kulinarika lahko enako privlačna kot druge svetovne kuhinje. Nadaljevala se je z obnovo gostilne Figovec, sedaj pa se nadaljuje v Ljubljančanki – prostoru, kjer se vsak gost počuti kot doma. Restavracija združuje ljubezen do slovenske kuhinje s sodobno gostoljubnostjo.

Domače jedi, ki povezujejo generacije

Ljubljančanka ponuja tradicionalne mestne jedi, kot so kranjska klobasa, idrijski žlikrofi, štruklji, filane paprike in ljubljanski zrezek. Jedi temelji na receptih, ki pripovedujejo zgodbo slovenske kulinarike, z uporabo lokalnih sestavin in skrbno izbranih dobaviteljev. Restavracija sodeluje z majhnimi kmetijami, kjer se trud in predanost okuša v vsakem grižljaju.

Za ljubitelje slovenske tradicije

Ljubljančanka ni zgolj restavracija, temveč prostor, kjer se srečajo spomini in ljubezen do slovenskih okusov. S svojimi jedmi, pripravljenimi iz najboljših lokalnih sestavin, restavracija združuje domačine in obiskovalce, ki želijo okusiti pravo srce Ljubljane.

PR

Foto: Rene Knapič

Pisani “buffalo” piščančji takosi

“Buffalo” piščančji takosi so polni okusa in popolnoma enostavni za pripravo. Z njimi boste navdušili vse za domačo mizo, veseli pa jih bodo tudi...

Kako pripraviti odlično poširano jajce

Poširano jajce se morda zdi kot kuharska veščina za profesionalce, vendar z našimi preprostimi koraki lahko tudi vi doma pripravite popolno poširano jajce. Ne...

Recept za lahek jogurtov kolač z borovnicami

Končno je tukaj vikend, ko si lahko vzamemo nekaj časa samo zase. Poleg joge in meditacije je sproščujoča tudi peka, ki je spomladi zaradi...